Граждани декларираха позицията си срещу шума на мотори в подписка

09.06.2021 г.

Продължават срещите с граждани в централата на БСП, в които жители на град Бургас изразяват възмущението си от среднощния шум, идващ от мотоциклети, форсирани по улиците и булевардите. Според хората, които участват в дискусиите, някои мотористи премахват умишлено заглушителите на ауспуха на мощните си машините.

В поредицата от разговори взеха участие общинските съветници от БСП – Бургас Живко Господинов и Христо Панайотов. Към тях се присъедини адвокат Тинка Желязкова.  Представител на живущите в засегнатите зони сподели, че още миналата година, във връзка със съществуващия проблем, е направена подписка и е изпратен сигнал до РЗИ, Община  Бургас и ОД на МВР. Той с огорчение коментира, че реакция от институциите на този етап не констатирана и до момента положението е същото. Копие на подписката беше предоставено на общинските съветници. Беше декларирана  съпричастност към проблематиката, залегнала в питането на Господинов и Панайотов до кмета на Община Бургас.

Продължава да стои без отговор въпросът: Какви мерки ще се предприемат, за да се осигури спокойствието на гражданите и гостите на община Бургас?