Община Бургас да участва в конкурс за изграждане на активно съоръжение за забавление, предлагат общинските съветници Васил Иванов и Христо Панайотов

15.02.2021

Община Бургас да участва в конкурс за изграждане на активно съоръжение за забавление, предлагат общинските съветници от БСП Васил Иванов и Христо Панайотов. В своята докладна записка те посочват, че българската фирма Уолтопия, която е световен лидер в изграждането на атракционни съоръжения, организира конкурс, като иска да инвестира над два милиона лева в съоръжения за активно забавление в две български общини. Всяка община може да кандидатства за един от следните два атракциона: Rollglider - безопасен полет над избрана забележителност или Adventure Hub – въжен парк със стени за катерене във формата на дърво.

„Организаторите търсят проактивни екипи от български общини, които да пожелаят атракционните съоръжения да бъдат реализирани на тяхна територия, за да осигурят на своите граждани нещо истински добро, без да се налага да изразходват дори и лев от бюджета на общината. Те ще произведат, инсталират и поддържат съоръженията напълно безплатно. Компанията поема отговорност да наеме и обучи персонал и да осигури безопасното използване на атракционите”, обясняват общинските съветници и посочват още, че към момента над 50 общини вече са подали своите документи за участие, предложили са терени, както и са доразвили проектите си с допълнителни съоръжения.

„Смятаме, че Община Бургас, като модерна и развиваща се община с голям брой туристи, с добри природни дадености и активни млади хора, се нуждае от подобно съоръжение и трябва не само да се включи, но и вярваме, че с общи усилия може да спечели в надпреварата”, казват Иванов и Панайотов. В докладната си те са приложили и линк с условията и начина за кандидатстване. Крайният срок за участие е 15 април тази година.