Васил Иванов: Предвижда ли община Бургас подмяна или ремонт на старите детски площадки

16.12.2020г.

Предвижда ли Община Бургас подмяна или ремонт на старите детски площадки? Това питане отправя общинският съветник от БСП Васил Иванов към кмета на Бургас. 

"Бях сигнализиран от граждани за опасна детска площадка, намираща се в междублоковото пространство на бл. 15 и бл. 16 в ж.к. "Славейков". На място установих, че пързалката е много висока и е опасна за детското здраве. Люлките са амортизирани  и не са безопасни за използване. Поради лошата асфалтова настилка на площадката е имало и инцидент с дете, препънало се в неравностите и счупило ръката си", посочва общинският съветник.

Той е направил и снимки, на които се вижда лошото състояние на детската площадка, което я прави не само негодна за ползване, а и опасна. Площадката е занемарена и не се почиства редовно. В подобно състояние се намират и други площадки на територията на общината, казва още Васил Иванов.

В тази връзка той задава и още няколко въпроса: „Кой отговаря за поддръжката и почистването на старите детски площадки, които се намират в междублоковите пространства?; Предвижда ли община Бургас да локализира и инспектира всички подобни съоръжения?; Предвижда ли община Бургас по-често почистване на детските площадки?“.