Актуална версия за психологическа помощ за бургазлии в кризата организира младежкият лидер-социалист Васил Иванов

24-часовата гореща телефонна линия за оказване на психологическа подкрепа, открита в Бургас, лидерът на младите социалисти в региона надгради с активност във Фейсбук

Млад БСП-активист от Бургас инициира анти-стрес акция в социалната мрежа Фейсбук като реакция на напрежението в ковид кризата и локдауна. Общинският съветник и областен координатор на Младежкото обединение в БСП-Бургас Васил Иванов създаде към сега съществуващия телефон за психологическа подкрепа Фейсбук-страница, където всички граждани могат да получат безплатна консултация с психолози. Там има възможност за чат, на който специалистите-психолози ще отговарят, а също така ще бъде предоставена и опция за видео разговори.

Общинският съветник Васил Иванов в своя докладна записка разяснява инициираната от него активност като желание в епидемиологичната обстановка в страната, предизвикана от Covid-19, да съдейства на бургазлии, подложени на огромен стрес, да го минимализират.

„Страховете за здравето и живота определят ежедневието, мислите и действията на мнозина от нас. Това несъмнено оказва влияние върху влошаването на менталното ни здраве. Вярвам, че справянето с емоционалното прегаряне и подобряването на психично-здравния статус в този момент е от особена важност”, уточнява Васил Иванов, който е и член на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП.

В подкрепа на инициативата на младия социалист участват Община Бургас, Център за подкрепа „Вселена“, както и доброволци. Един от тях е докторантът по психология в Института по психология към БАН - Катя Пенева.

На посочения линк във Фейсбук може да бъде открита страницата на инициативата: https://www.facebook.com/PsihologicheskaPodkrepa, а номерът на горещата телефонна линия е 0800 18017.