БСП – Бургас отбеляза Деня на независимостта на България

БСП – Бургас отбеляза 112-тата годишнина от Независимостта на България

За да отдадат почит към загиналите за защита на българската независимост, на събитието бяха председателят на ОбС на БСП Бургас Живко Господинов, народният представител от „БСП за България” Димитър Стоянов, общинският съветник от БСП Христо Панайотов. Те присъстваха на издигането на националния флаг на площад „Атанас Сиреков”, след което положиха венци и цветя на паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк пред Военния клуб в Бургас.

„22-ри септември е паметна дата в българската история, която ни изпълва с много гордост и самочувствие. Прекланяме се пред паметта, заслугите и приносите на нашите предци! Нека бъдем достойни техни последователи, с умението сами да творим историята си, редом до независимите европейски държави. Честит празник!“, заяви Живко Господинов.

Народният представител Николай Тишев почете празника в град Созопол, заедно с кмета Тихомир Янакиев и председателя на ОбС на БСП Созопол Йордан Петков.

„На 22-ри септември трябва да отдадем почит на хилядите, дали живота си в борба за независимостта на нашата родина. Пожелавам на Вас и на всички българи да отстояваме идеалите и бъдем достойни наследници на нашите деди, за да издигаме авторитета на България, следвайки пътя на изконните български ценности за свобода и независимост”, посочи Тишев пред жителите на Созопол.