БСП – Бургас: Готови сме на протести, ако се позволи горенето на отпадъци в града

Окт 18, 2019 БУРГАС Новини Избори 0 852

18.10.2019 г.

„Готови сме на протести, ако се стигне до там- да се позволи в Бургас да се горят твърди битови отпадъци“. Това заяви председателят на Младежкото обединение в БСП – Бургас Васил Иванов, който е и кандидат за общински съветник, по повод трите инвестиционни намерения за изграждане на  инсталация за горене и коментара на директора на РИОСВ Бургас инж. Тонка Атанасова, че няма да се горят боклуци в града.

„Младежката организация на БСП – Бургас смята, че това е опит да се неглижира проблемът, като се твърди, че в Бургас няма да се горят отпадъци. Истината е, че процедурата е спряна от РИОСВ Бургас, защото не е в техните компетенции да издават или променят комплексни разрешителни и затова в документа пише „Спирам процедурата ДО ПРОИЗНАСЯНЕ на Министерството на околната среда и водите и Изпълнителната агенция по околна среда – София. Така че процедурата не е прекратена и изказването на инж. Атанасова, че категорично няма да се горят боклуци не е вярно“, подчерта Иванов.

Той посочи, че проблемът е актуален и именно затова Николай Тишев, в качеството си на народен представител, зададе въпроси на министъра на околната среда и водите Нено Димов във връзка с казуса, но заради проваления кворум на последния парламентарен контрол, той не получи отговор. „БСП – Бургас продължава с подписката и онлайн петицията, докато не получи официален отговор от министъра- какви ще са неговите последващи действия“, добави Васил Иванов.

До момента събраните подписи са около 1000, информира Мирослава Милушева, член на МО в БСП – Бургас и кандидат за общински съветник. "Подписката ще продължи и след изборите.Очакваме отговора на министър Димов. Надяваме се последващите действия да не са негативни, тъй като въпросът засяга всички бургазлии“, заяви тя.