"БСП за България“ даде официален старт на предизборната кампания в Бургас с амбиция за победа

Сеп 27, 2019 БУРГАС Новини Избори 0 918

27.09.2019

„БСП за България“ даде официален старт на предизборната си кампания за Местни избори 2019 в Бургас. „Поставили сме си за цел да направим една изключително силна, интензивна кампания. Ние сме първите, които започнахме да работим за тези местни избори, като още през октомври миналата година представихме първия панел от „Визия за Бургас“ и последователно си развивахме нашата платформа. Смятам, че на финала ще се поздравим с изключително добри резултати“. Това заяви пред медиите кандидатът на левицата за кмет на община Бургас Николай Тишев, който е и водач на листата. Той посочи, че БСП се стреми към възможно най-много общински съветници в следващия Общински съвет и има всички перспективи за това.

„Листата ни за общински съветници е изключително млада. Средната възраст на хората до 10-то място е под 45 години. Отделно от това гражданската ни квота е много силна“, каза още кандидат-кметът. Той добави, че бургаските социалисти са единствените, които през изминалите 4 години са критикували настоящото управление на Бургас, гласували са винаги против общинския бюджет и са внесли алтернативни предложения. Надявам се на 27 октомври да се поздравим с победа“, заяви Тишев.

„Като представител на ПП „Български социалдемократи“ –Бургас, искам да застана зад идеите на БСП и зад кандидата за кмет Николай Тишев. Ще направя всичко възможно да победим на предстоящите местни избори“, каза Пепа Петкова – кандидат за общински съветник, коалиционен партньор от ПП „Български социалдемократи“.

„Амбицията ни е за победа. Това, което ще ни даде възможността, при спечелване на изборите, е да променим модела на управление в община Бургас“, заяви председателят на ОбС на БСП Бургас Живко Господинов, който е втори в листата за общински съветници. По думите му, бургазлии са се убедили в изминалите мандати, че абсолютно мнозинство в Общинския съвет не е добро за самите тях и това, което се взима като решения в него, не кореспондира с дневния ред на хората в общината. „Сътвориха се много неправилни решения, без да бъдат съгласувани с гражданите. Трябва да видим и ролята на гражданското общество, също и да се  възползваме от предложенията и активното участие на  хората в управлението на нашата община. Това е  стремежът ни“, заключи Господинов.