БСП – Бургас почете Деня на Съединението

07.09.2019

БСП – Бургас отбеляза 134-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На събитието присъстваха  народният представител от „БСП за България“ и кандидат за кмет на  Бургас Николай Тишев, депутатът Димитър Стоянов, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, общинските съветници Чанко Мирчев, Радослав Петков и Кирил Петков и председателят на Младежкото обединение в БСП – Бургас Васил Иванов. Те бяха на церемонията по издигане на българското знаме, както и на тържествения ритуал пред Военния клуб в града. В знак на признателност към всички герои, дали живота си в борбата за Съединението, социалистите положиха венци и цветя на паметника.

„Датата 6 септември е един от най-знаковите дни в националния ни календар. И до ден днешен остават поуките от този тържествен акт за България, а именно, че обединен около една цел, българският народ е силен и в състояние да постигне всичко“, заяви Николай Тишев.

Послание отправи и  Живко Господинов: „Съединението е огромна крачка напред, която народът ни направи сам. 6-ти септември е славна дата, която всички ние трябва да знаем, помним и почитаме. Само обединени, сплотени и единни можем да градим по-добрия живот за всички български граждани и занапред”.