БСП – Бургас се включи в отбелязването на Еньовден край Сунгурларе

24.06.2019

БСП – Бургас се включи в отбелязването на един от най-хубавите летни български празници – Еньовден в местността Ичмя край град Сунгурларе.  Домакините бяха направили голям Еньовски венец, с пожелание за много здраве и успехи на всички присъстващи. По време на мероприятието се изпяха много песни, разказаха се легенди и се пресъздадоха обичаи за Еньовден. А след това всички заедно извиха кръшни български хора.

Сред присъстващите на събитието бяха народните представителите от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев и Тодор Байчев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, областният председател на Обединението на жените-социалистки Тинка Желязкова, председателят на ОбС на БСП  - Сунгурларе Валентин Славов и заместникът му Диана Гурева.

„Честит Еньовден. Искам да поздравя инициаторите на това тържество за перфектната организация и да им пожелая все така, още дълги години, да пазят българските традиции, тъй като традициите са това, което е запазило българския народ през вековете, предавани от поколение на поколение. Честит празник. Бедете живи и здрави!”, с тези думи се обърна депутатът Николай Тишев към всички присъстващи.

„Като наблюдавах преди малко децата как пресъздадоха обичая, останах възхитен и си помислих следното - няма нищо по-хубаво от това днешните деца - вашите деца и внуци, да изживеят едно щастливо детство. А на вас, по-възрастните хора, пожелавам много да им се радвате. Бъдете здрави и винаги усмихнати! Честит празник”, каза Тодор Байчев.