Тодор Стоилов: С колективни и общи усилия, вярвам в по-доброто бъдеще на всички

Апр 18, 2019 БУРГАС Новини Избори 0 1894

18.04.2019 г.

„С колективни и общи усилия, вярвам в по-доброто бъдеще на всички“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на левицата Тодор Стоилов по време на среща с представители на Бургаската търговско-промишлена палата (БсТПП). Той бе придружен от народните представители от „БСП за България“ Петър Кънев и Николай Тишев.

Тодор Стоилов изслуша и се запозна с проблемите, които поставиха членовете на БсТПП.

От своя страна той коментира, че рекламата, която правят нашите политици за България извън страната, по-скоро е от ефекта към дефекта  - с това, че ние се рекламираме като държавата с най-нископлатената работна ръка. По думите му, никой млад човек не иска да му поставят етикета, че е нископлатен.

„Вие сте запознати и знаете, че нашата производителност е два пъти по-ниска от средната в ЕС, на база на статистическите данни. Заплатата, която получава българският работник, е от 4 до 6 пъти по-ниска от това, което получава работникът в ЕС, което показва, че  трудът на българския работник е силно подценен и обрича икономиката ни на постоянен глад за кадри.  Това са проблеми, които трябва наистина да намерят своето решение и държавата трябва да се съобрази с вашите предложения, като хора от бизнеса“, посочи още кандидатът за евродепутат.

Тодор Стоилов коментира още, че е голям проблем, че нашите  братя, сестри, деца, сънародници са социално активни някъде другаде и те захранват чуждите икономики. „Ако тези български граждани бяха в България и получаваха достойно възнаграждение за труда си, каквото е европейското, щяхме да бъдем много по-добре“, добави Стоилов и заключи: „Аз, като математик, ще кажа, че не е достатъчно да се постави само задачата – тя трябва и да се реши“.