БСП – Бургас се включи в честванията на Богоявление

6.1.2019

БСП – Бургас се включи в честванията по случай Богоявление (Йордановден) в Бургас. Сред присъстващите бяха народният представител от ПГ на „БСП за България” Петър Кънев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и неговият заместник Тодор Ненов, областният лидер на партията Стойко Танков, общинският съветник Чанко Мирчев и председателят на Младежкото обединение на БСП – Бургас Васил Иванов.

Всички те бяха на освещаването на бойните знамена и водосвета за здраве на българското войнство от гарнизон Бургас, които се състояха на площад „Св. св. Кирил и Методий”, след което се присъединиха към литийното шествие за спасяването на Светия кръст.

Социалистите присъстваха и на тържествения ритуал по повод 171 години от рождението на поета революционер Христо Ботев. Те поднесоха венци и цветя пред мемориала на Ботев в Морската градина и с едноминутно мълчание и падане на колене отдадоха своята почит.

Народният представител Николай Тишев се включи в тържествената програма за празника в Малко Търново. Той  бе придружен от председателя на ОбС на БСП – Малко Търново Дора Петкова.