Стойко Танков: В ход е подготовката ни за предстоящите избори

12.12.2018

В ход е подготовката ни за изборите. През изминалата година имахме възможност да се огледаме във вътрешнопартиен план. Направихме  анализ на работата на общинските съветници във всички общини. Също така погледнахме във вътрешнопартиен план подготовката за секционните избирателни комисии. Проведохме обучение на всички наши членове, обучили сме ги най-вече практически в СИК. Не искаме да допускаме недействителни бюлетини. На този въпрос наистина решихме да отделим по-голямо внимание”. Това заяви пред журналисти председателят на Областния съвет на БСП – Бургас Стойко Танков. Той посочи още, че след анализа на съветниците се е засилило взаимодействието между общинските съвети и групите съветници в общините.

„В ход е също подготовката ни за изясняване кандидатурите за кметове във всички общини. Не навсякъде сме успели да намерим решение. Главно обсъждаме варианти. Готвим се преди всичко за евроизборите”, обясни Танков и добави, че от тази гледна точка предстоят и конференции за издигане на кандидатурите на нашите представители в тези избори. Конференциите ще се проведат между февруари и март догодина.

В заключение областният лидер на БСП коментира, че остава въпросът, след приемането на „Визия за България” на конгреса през януари, да я приземим към нашите условия. „Говоря за една регионална визия за Бургаска област. И също така за местните избори да бъдат разработени платформите върху Визията във всяка една община”, каза Стойко Танков.