Елхово към депутати от БСП: Подкрепяме държавата да върне икономическата си роля в по-отдалечените общини

Nov 22, 2018 БУРГАС Новини Избори 0 1549

22.11.2018 г.

„Подкрепяме идеите във „Визия за България“. Държавата трябва да върне икономическата си роля в по-отдалечени общини“. С тези думи хората от Елхово посрещнаха зам.-председателя на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов и народните представители Александър Симов, Нона Йотова и Иван Иванов. Относно здравеопазването, хората са категорични, че болниците не трябва да бъдат търговски дружества, а трябва да работят в полза на пациентите. „Възмутени сме, че заплатите на държавните чиновници се вдигат, а пенсиите не“, споделиха още те. Според тях в България трябва да се охраняват по-добре основните транспортни коридори. „Подценяват се българските работници, особено в някои погранични райони, а се дават привилегии на работниците, вкарвани от Турция“, споделиха присъстващите. Те са категорични, че трябва да отстояваме интересите си. „Притеснени сме за сигурността по границата. Ние виждаме с очите си това, което в големите градове само четете“, казаха още местните.

Присъстващите предложиха подобни рейдове на депутати да има на всеки три месеца, защото това е прекрасна формула да получават автентична информация и да могат да обсъждат с тях актуални теми.

Препълнени зали посрещнаха зам.-председателя на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев и народния представител Донка Симеонова в Стралджа. Хората поставиха въпроса за подкрепа на държавата в зеленчукопроизводството и селското стопанство, като цяло. По време на срещата поставиха въпроса и за политиката към малките населени места, ниските пенсии, демографската криза. Сериозен проблем, който засегнаха, е битова престъпност. „Непрекъснато се извършват престъпления, но според закона те са маловажни случаи. Така в малките населени места няма наказани. Искаме решение на този въпрос“, категорични са хората в Стралджа.

Народният представител Димитър Георгиев се срещна с хората в с. Попово, където представи Визията на БСП и обсъди с тях проблемите и предложенията им.  

Жителите на община Тунджа обсъдиха „Визия за България“ с народни представители от „ПГ на БСП за България“. На срещата присъства кметът на общината, зам.-кметове, общински съветници и земеделски производители от района. Основните въпроси, поставени от присъстващите, бяха в сферата на земеделието. Дискутирани бяха таванът на субсидиите на земеделските производители, както и тяхната конкурентоспособност. „Във Визията са заложени конкретни мерки за активното участие на държавата при подпомагане на малките и средните земеделски производители, с цел по-добрата им конкурентоспособност на пазара“, каза народният представител Даниел Йорданов. Проф. Светла Бъчварова коментира, че много внимателно трябва да се определи таванът на субсидиите, на база обективна информация за структурата на стопанствата. Според нея е  необходима активна държавна политика за стимулиране на научната дейност в сектор земеделие. Проф. Бъчварова каза още, че трябва да се работи активно в посока изграждане на поземлен регистър. В срещата участие взеха  зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и секретарят на парламентарната група Ирена Анастасова. „Работата на общината показва, че левите политики работят в полза на хората, особено в сферата на образованието“, заяви Анастасова.