Живко Господинов: Надявам „Визия за България” да продължи като „Визия за Бургас”

20.09.2018

„Като общински председател се надявам „Визия за България” да продължи и като „Визия за Бургас”, с много конкретни елементи”. Това заяви на пресконференция за медиите председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов. Той каза, че представянето на „Визия за България” е започнало и в бургаска област. "Вчера стартирахме в община Бургас, като сме си поставили задачата- представянето да го направим с максимален брой членове, симпатизанти и граждани. Очакваме и народните представители на ПГ на "БСП за България" да бъдат при нас в края на октомври”, допълни Господинов. Той обясни, че концепцията за „Визия за Бургас” е още идеен проект. „Очакваме предложения и оформяне на окончателни варианти. Нямаме претенциите, че това е най-доброто, но се надяваме в края на процеса да имаме една цялостна визия, която да прерасне в програма за изпълнение”, каза още  Господинов.

В духа на добрите коалиционни отношения на пресконференцията взеха участие и Емил Георгиев – председател на ПК „Екогласност”,  Румен Николов -  областен координатор на „Екогласност” за област Бургас,  Иво Лулчев – зам.-председател на „Екогласност”.

„Ние се запознахме в детайли с „Визия за България”. Това, което на нас ни прави силно впечатление във Визията е, че БСП отделя огромно внимание на опазването на околната среда в раздел „Зелена икономика”, като в основата се поставя човекът, нещо, на което ние държим. Няма как да не приветствам и вижданията за ролята на икономиката в сектори, като „управление на води”, „горско стопанство, „възобновяема енергия”. Приветстваме и намеренията за премахване на концесията на плажовете и забраната за добив на дървесина в Държавен горски фонд” – посочи Емил Георгиев.