Тодор Байчев: Вотът на недоверие е заради несигурността в страната

22.06.2018

„Вотът на недоверие на тема „сигурност” е заради  несигурността в страната”.  Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Тодор Байчев пред Канал 3.

„Няма да говоря за статистика. Бих искал да се позова на думите на вицепремиера Симеонов, който заяви от парламентарната трибуна, че ДАНС не работи, не могат да проведат едно качествено разследване и че провеждат кабинетно разследване. Никой не го опроверга в зала. Преди няколко дни пък той посочи, че в правителството има  хора, които подкрепят заведения, в които се продават наркотици и се предлагат проститутки. През месец март Бойко Борисов, в Благоевград, когато изрече прословутата фраза „до всяка дупка ще застава полицай”, заяви, че трябва да се борим и с битовата престъпност, т.е. той осъзнава съвсем ясно, че има увеличение” – коментира Байчев. Депутатът допълни, че според  Главна дирекция за борба с организираната престъпност има увеличение със 170 % на преписките.

„Нашата следваща цел е да се разисква  именно  темата за сигурността и пропуските, които съществуват, начините, по които могат да бъдат отстранени. Сега всичко това се избягва, замазва се и се твърди, че ние живеем в едно щастливо общество. Ако има едни щастливи кокошки, бих казал, че има и едни щастливи политици, които обясняват на хората как те живеят добре, но не го знаят” – коментира в заключение Байчев.