Петър Кънев: Подкрепяме инициативите на Евросъюза и Европалатите, свързани с малкия и средния бизнес

12.06.2018

„Подкрепяме всички инициативи на Евросъюза и на Европалатите, свързани с регулациите към малкия и средния бизнес”. Това обяви народният представител от "БСП за България" Петър Кънев на мероприятие в НДК, свързано с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Той бе водещ на форума и приветства участниците от името на председателя на Народното събрание и на ръководството на икономическата комисия, на която е председател.

„Темите, които днес ще се разглеждат, са изключително важни за всички нас- две от тях са свързани с малките и средните предприятия. В комисията по икономическа политика, освен че се занимаваме с чисто  законодателна дейност, на почти всяко наше заседание, ние разглеждаме отделни теми за административната тежест върху българския бизнес”, заяви Кънев. Той добави, че в България има около 480 000 фирми.

„Около 440 000 от тях са малки и средни предприятия. Две трети от тях са „живи” фирми. Средният състав на една такава фирма е между 2,5 и 3 човека, което означава, че административните тежести върху този бизнес трябва да бъдат сериозно регулирани”, каза още председателят на икономическата комисия в парламента.