Тодор Байчев, Димитър Стоянов и Пенчо Милков са на работно посещение в Букурещ

България подкрепя Румъния за членство в Шенген

Народните представители от ПГ на "БСП за България" Тодор Байчев, Димитър Стоянов и Пенчо Милков са на работно посещение в Букурещ. Те са членове на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-то НС, която проведе съвместно заседание с Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния. Мероприятието се състоя в сградата на местния парламент, която депутати имаха възможността да разгледат. Визитата в северната ни съседка е по покана на румънската комисия и нейния председател Дорел Къпрар.

Народните представители от БСП присъстваха и на среща в Центъра по правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC), чийто генерален директор е българка - Снежана Малеева. 

„Центърът е създаден през 1999 г.  Това е правоприлагаща организация, занимаваща се с анализи и разследване. В нея членуват почти всички държави от Европа. Предотвратява тероризъм, контрабанда, трафик на дрога и миграция”, разказаха народните представители. Те посетиха и Гранична полиция, където проведоха разговор относно охраната на външните граници на ЕС. 

По време на посещението в Букурещ стана ясно и това, че България подкрепя Румъния за членство в Шенген.