Първомайски митинг-шествие за нетърпимост към корупцията и бедността проведе БСП - Бургас

1.05.2018 г.

С първомайски митинг срещу бедността и корупцията множество членове и симпатизанти на БСП отбелязаха Деня на труда и на международната работническа солидарност в Бургас. Сред присъстващите бяха народните представители от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев и Димитър Стоянов, председателят на ОблС на БСП – Бургас Стойко Танков, общинският председател на партията Живко Господинов и неговият заместник Тодор Ненов, председателят на Младежкото обединение на БСП – Бургас Васил Иванов, общинските съветници от БСП.

„Правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти съществува, единствено,  на база компромиси, които са в ущърб на българските граждани. На последните избори, Българската социалистическа партия получи доверието на 1 милион българи! Те видяха в нас така дългоочакваната промяна. Ние не ги предадохме! Ние показахме, че сме реална алтернатива! Нашите позиции са последователни. Те дават ясен знак на българския народ! БСП е готова да брани българските национални интереси! Нашата цел е справедлива!“ – каза в словото си Васил Иванов. „Честит 1 май – Международен ден на труда и работническата солидарност, и отново ясно и категорично заявяваме  - Ние сме за справедливо заплащане на труда! За нетърпимост към корупцията и бедността!“ – заключи той.

„Първи май отдавна се е превърнал в символ на борбата на трудещите се  за повече социални права и облекчаване на непосилния им наемен труд. Първи май е граничната бразда между труда и капитала, между свободата и робството. Както казваше големият борец за мир и равноправие Джон Ленън: „Ти може да си мислиш, че аз съм мечтател, но аз не съм единствен в света!”Скъпи мои приятели, другарки и другари, членове на столетната Българска социалистическа партия, която в своята история винаги е била в челните редици на борбата за социална справедливост и политическа свобода, искам да ви поздравя с този наш светъл празник и да ви пожелая много здраве, благоденствие, щастие и любов!“, заяви от сцената Стоян Георгиев, председател на 103 ОПО, член на БАС, писател.

Тържественото мероприятие завърши с традиционно българско хоро.