Инж. Петър Кънев взе „Златна мартеница” за дългогодишен принос за подобряване на бизнес средата

2.03.2018 г.

Народният представител от „БСП за България” инж. Петър Кънев бе един от петимата отличени на 24-те годишни награди „Златна мартеница”. Те се връчват от „Произведено в България – съюз на малкия и средния бизнес”. На мероприятието бяха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, лидерът на БСП Корнелия Нинова . Наградата „Златна мартеница”, която получи инж. Кънев, бе за „политик, отстояващ интересите на българския бизнес и с дългогодишен принос за подобряване на бизнес средата в България”.

Бургаският депутат е председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в  43-то и 44-то Народно събрание. Призът връчи почетният председател на Съюз „Произведено в България” Христо Друмев. Г-н Кънев обаче отсъстваше заради важно мероприятие в Истанбул – там се провежда Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС). Бургаският народен представител е заместник-председател на ПАЧИС.

От негово име „Златната мартеница” получи Красимир Илиев – председател на Съюза на печатарската индустрия в България. Христо Друмев обяви за Петър Кънев: „Това е, така да се каже, нашият човек в Народното събрание с неговата ключова позиция като шеф на икономическата комисия. И искам да ви кажа, че той притежава великолепен дипломатически талант, защото в това място на разноцветни идеи и политически направления, все пак излизат тези закони, които са толкова важни за успеха на българската индустрия. Петьо, на добър час, където и да си! И ние сме всички зад теб и сме ти много благодарни!”

Красимир Илиев каза от своя страна, че Петър Кънев е създател на най-голямата печатница в България, която започнала от нищото – от една стая в Студентски град, но в момента е на изключително високо технологично ниво. „Последната инвестиция, която беше на „Демакс”, беше в областта на производството на холограми, което е на световно ниво. Хората не го знаят, а аз го знам по силата на моята работа. Поздравления на Петър Кънев! Той е основател и на нашия съюз! Благодаря много на организаторите от негово име”, заяви г-н Илиев.