Атанас Зафиров: Има много основания за вот на недоверие

Фалират държавното дружество “МОБА” с 1200 служители

„Конгресът показа, че БСП е способна да даде алтернативни политики и в крайна сметка е тази, която дава надежда на хората за промяна. БСП предложи алтернатива на управлението, на модела, по-който се ръководи държавата. Това, че цялата партия застана зад предложените от нас решения, ни дава допълнителен стимул и за ръководството и показа, че то е на прав път“. Това заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП по БНТ. По думите му от сегашния модел на управление не страдат само членовете и симпатизантите на БСП, а и всички българи.

По повод така наречените опозиционни мнения в БСП, Атанас Зафиров обясни, че докладът на лидера на левицата Корнелия Нинова им е дал отговори. „След това обаче те не влязоха в диалог и той не се получи, а за сметка на това всички решения бяха приети с пълно единодушие“, обясни Зафиров и допълни, че в БСП всеки може да каже своето мнение свободно и е най-добре това да се случва на партийни форуми, а не през медиите.

На въпрос, дали БСП е очаквала такава реакция от ГЕРБ, които след Конгреса на левицата, още на следващия ден дадоха пресконференция, Атанас Зафиров обясни, че това също показва как БСП е на прав път. „От конференцията на ГЕРБ не се чу нищо ново – повтаряне на стари мантри, оправдания. Вероятно сериозно сме ги провокирали и те вече са изплашени“, посочи социалистът.

Той продължи с политиката на ГЕРБ и това, което се случва в държавата ни, като даде пример. „1200 души - държавни служители от държавно дружество "МОБА", могат да останат без работа, защото то е декапитализирано и доведено почти до фалит. Провеждат се странни търгове, включително и с уставния му капитал. Оказва се, че нашите управляващи говорят едно, а на практика правят друго. Имаме пълно основание да поискаме вот на недоверие“, категорично заяви Зафиров.