Стойко Танков за местните избори: Поставихме си амбициозни цели – спечелване на 50 % от кметовете в общините

Областният съвет на БСП – Бургас разгледа темата още през месец септември и тогава прие подробен план за подготовка и организация на тези избори

„Поставихме си амбициозни цели – спечелване на 50 % от кметовете в общините, удвояване броя на общинските съветници, като сега имаме около 37 съветници в областта, както и спечелване на най-голям брой кметове на кметства”. Това заяви областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков по повод местните избори след две години. 

Областният съвет на БСП – Бургас разгледа темата още през месец септември и тогава прие подробен план за подготовка и организация на тези избори.

„Разделили сме си работите, т.е. кои задачи трябва да бъдат решени на общинско равнище и от общинските съветници, и кои на областно. На областно ниво сме извели медийната политика, финансирането и правната помощ към общинските организации. Същевременно в момента провеждаме във всички общински съвети анализ за работата на нашите общински съветници”, каза Танков.

Такива срещи вече преминаха в Карнобат, Айтос, Поморие и Созопол. Предстои да се проведат в Бургас и Несебър, а след това и в другите общински организации. 

„Искаме да засилим опозиционния характер на нашите общински съветници и да стимулираме нашите виждания в работата на местните структури”, добави областният председател на БСП - Бургас.

Танков посочи още, че БСП има реални шансове да си върне управлението на Община Камено, имайки предвид досегашната работа на новоизбрания кмет.