В Бургас ще се дискутират възможностите за нови знания и умения

29.09.2017г.

Утре, 30 септември 2017 г, от 10:00 до 16.00 часа  в Конферентна зала „Флора“ в Бургас ще се проведе кръгла маса, организирана от евродепутата Момчил Неков за  Новата европейска програма за умения –  възможности и предизвикателства на национално и регионално ниво.

Темите на кръглата маса са свързани с трансформациите в Европа в социален и икономически план, налагането на нови професии, свързани с необходимостта от нови умения за постигане на интелигентен  и устойчив растеж. 

Дигитализацията и бързото навлизане на новите технологии предоставят нови възможности, но в същото време носят и редица предизвикателства към носителите на професионални знания, умения и компетентности и тези, които осъществяват подготовката за тях. 

В кръглата маса ще участват представители на Европейския парламент, български депутати, регионални и местни власти, експерти в областта на професионалното образование, директори и учители.

Кръглата маса се провежда в период на промени в средното и висше образование, в който модернизацията и ефективното прилагане на политиката за учение през целия живот са ключови действия за постигане на взаимодействие с бизнеса и икономиката и реализиране на качество и растеж.