„БСП за България” проведе предизборна среща с жители на Созопол

Мар 20, 2017 БУРГАС Новини БСП 0 1423

Водачът на листата инж. Петър Кънев заяви, че трябва да се промени Законът за рибарство и аквакултури

Икономика, индустрия и доходи – това бяха част от темите, които „БСП за България” обсъди с жители на Созопол. На срещата присъстваха водачът на листата в Бургас инж. Петър Кънев, както и някои от останалите кандидати за народни представители – Николай Тишев, Тодор Байчев, Христо Панайотов и Тодор Дамянов.

„Малкият и среден бизнес са като една напрегната пружина, натискана и натискана. Практически те са в изключително тежка ситуация”, посочи инж. Кънев. Той добави още, че остава още една седмица до промяната и че ГЕРБ върви все по-надолу. Страхът от тях продължава и това трябва да се промени. Инж. Кънев коментира и някои от приоритетите си: „Законът за рибарство и аквакултури да го вкараме и да го приемем в по-приемлив вид”.

Николай Тишев от своя страна каза, че най-важната дума сега е „промяна”. Той заяви, че както Бургас, така и останалите общини в областта трябва да са естествен магнит за младите хора и те да остават в тях, а не точно обратното. „Затова едно от нещата, които ние извеждаме на първо място в нашата програма, е икономика и индустрия. Не си ли възстановим икономиката и индустрията, което ще доведе до увеличение на доходите, българите ще продължават да бягат от родината си. Трябва да се защити българското във всяка една сфера”, добави Тишев.

„Това, което имаме като ангажимент, е преизчисляване на пенсиите, а също и заплатите да вървят нагоре”, посочи Тодор Байчев. Той също така коментира, че трябва да отпадне прилагането на определението „маловажност“ при осъществяване на престъпления против собствеността. „Това е заложено в програмата на „БСП за България”, подчерта той. „Имаме една уникална възможност да променим съдбата си към по-добро с един правилен и успешен избор”, допълни Байчев.

Местният представител в листата Тодор Дамянов пък каза, че като личен негов ангажимент, си поставя за цел да работи за възстановяване на един от символите на Созопол, а именно сградата на Морското училище на остров Св. Кирик. Той заяви, че тя трябва да се превърне в един модерен археологически център за провеждането на културни и научни мероприятия.