Инж. Кънев: Ние сме за активна и балансирана външна политика, в полза на интересите на България и гарантираща национална сигурност

Мар 19, 2017 БУРГАС Новини БСП 0 1556

Темата за националната сигурност, отбраната и въоръжените сили бе тази, която се дискутира нашироко на срещата

„Ние сме за активна и балансирана външна политика, в полза на националните интереси на България, гарантираща националната сигурност и териториалната цялост на страната, и благоденствието на българските граждани”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Бургас инж. Петър Кънев по време на среща бивши служители на Радиотехнически войски. Кънев, заедно с кандидата за народен представител Николай Тишев, поздравиха присъстващите с техния празник - 18-ти март – Ден на РТВ. Темата за националната сигурност, отбраната и въоръжените сили бе най-широко дискутираната по време на срещата. Според инж. Кънев трябва да има пълноценно членство на България в Европейския съюз и НАТО, както и активно участие във формирането на дневния ред в международни организации, в които страната членува. Също така - развитие на отношенията с Русия, Китай, Индия и други държави за разширяване на пазарите и привличане на инвестиции. По врема на срещата се коментира и това, че външната политика ще е ориентирана за подобряване и развитие на отношенията с Русия, в това число предприемане на конкретни инициативи и стъпки, в сътрудничество с другите страни-членки, за отпадане на санкциите на Европейския съюз спрямо Русия.

На събитието присъстваха над 80 човека, сред които имаше и бивши служители на зенитно-ракетните войски, както и щурмани от авиацията. На 18 март през 1952 г. със Заповед 108 на министъра на народната отбрана се реорганизира съществуващата тогава Служба за въздушно предупреждение и се създава първата в България радиотехническа част. Празникът се отбелязва за първи път през 1993 г.