„БСП за България” откри кампанията си и в Царево

Мар 05, 2017 БУРГАС Новини БСП 0 1458

Социалистите изтъкнаха, че непременно трябва да се преодолеят непосилно високите дългове на държавните енергийни дружества

Коалиция „БСП за България” откри кампанията си и в Царево. На мероприятието присъстваха кандидатите за народни представители от Бургас инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Милена Куртова-Радева и Димитър Гочев. Те представиха пред всички присъстващи гости предизборната си програма. Бяха обсъдено и регионални акценти.

В Царево социалистите изтъкнаха, че непременно трябва да се преодолеят непосилно високите дългове на държавните енергийни дружества, да се отстранят рисковете пред сигурността на снабдяването и несправедливите и непрозрачни отношения между субектите в енергетиката. „БСП за България” е  за последователна политика за стабилизиране на енергетиката и вниманието е насочено основно към държавна политика за финансово стабилизиране на енергийния сектор.

Те бяха категорични, че трябва да има държавна подкрепа за развитие на големите български енергийни инфраструктурни проекти: АЕЦ „Белене“, директна газова връзка с Русия и всички останали проекти с доказана икономическа ефективност и спазване на екологичните норми. А също така и държавна политика за създаване на честни и прозрачни търговски отношения между потребителите и топлофикационните дружества чрез заплащане на реалната консумация.

Друга тема, на която се наблегна на срещата, бе земеделието. Социалистите заявиха, че трябва да се приложи цялостен пакет от мерки, които включват защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята; формиране на ефективни производствени структури и активни мерки за подпомагане на сдруженията и кооперациите като база за развитие на средните и дребните производители; увеличаване на капацитета за износ на земеделска и преработена селскостопанска продукция и активно държавно регулиране на базата на общите принципи и механизми на Общата селскостопанска политика (ОСП).