„БСП за България” откри кампанията си в Несебър с призив за промяна на статуквото

Мар 03, 2017 БУРГАС Новини БСП 0 1505

Социалистите увериха, че ще продължават борбата за намаляване на задълбочаващата се бедност и нарастващите неравенства

Коалиция „БСП за България” откри официално предизборната си кампания в Несебър. На събитието присъстваха кандидатите за народни представители от Бургас инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Диана Гурева и Яни Янулов. Те бяха посрещнати по традиция с хляб и сол в читалище „Яна Лъскова 1905” в стария град. Залата на читалището бе препълнена с членове и привърженици на БСП, както и много гости.

По време на откриването, пред всички присъстващи, бе представена платформата на „БСП за България” за предстоящите парламентарни избори. Сред акцентите бе достойното възнаграждение на труда и как страната да се превърне в желано място за живот на днешните и бъдещите поколения. Социалистите увериха, че ще продължават борбата за намаляване на задълбочаващата се бедност и нарастващите неравенства.

„Промяната е нужда. Ние можем да я осъществим. Най-странни са ми опонентите от ГЕРБ, които се пообъркаха и нервничат. Те вървят надолу и спор в това въобще няма. БСП върви нагоре и от всички нас зависи да вървим напред” – заяви водачът на листата инж. Петър Кънев.

Вторият в листата Николай Тишев посочи, че БСП е символ на промяната, символ на надеждата към по-добро, а ГЕРБ е символ на статуквото. „ГЕРБ са в паника, те знаят, че ще загубят тези избори. Бойко Борисов също е в паника и бяга от дебат с Корнелия Нинова. Той не може да предложи нищо ново на българския народ. Тяхната нова предизборна програма е продължение на старата. Те ни предлагат още от същото” – каза Тишев и добави, че това, което БСП предлага в програмата си, е алтернатива на всичко, което се случваше през последните две години и половина. Най-важното, което трябва да се знае за програмата, е, че от БСП залагат на българското и на българщината.

Седмият в листата Яни Янулов, който е от Несебър, заяви, че ще се ангажира да работи за промяна на местните проблеми в областта на туризма, здравеопазването и селското стопанство. „Приоритет ще ми бъде реконструкцията и модернизацията на рибарското пристанище. Ще отделя внимание и на въпросите за по-нататъшното развитие и утвърждаване на Несебър под егидата на ЮНЕСКО​  и съхраняването на културното му наследство” – коментира Янулов.

Социалистите се обединиха около идеята, че на 26 март всеки трябва да поиска промяната с номер 10 в бюлетината.