ИБ на ОбС на БСП - Буграс и групата общински съветници на БСП няма да подкрепят оставката на председателя на общински съвет Луков

Групата общински съветници  на БСП ще продължава да бъде активна опозиция в местния парламент и ще защитава интересите на бургаските граждани

ИБ на ОбС на БСП и групата общински съветници на БСП няма да подкрепят подписката за оставката на председателя на общински съвет-Бургас. Основният аргумент за това е липсата на ясни мотиви.

Искаме да припомним, че групата на общинските съветници на  БСП бе единствената, която гласува против избирането на г-н Луков за Председател на Общински съвет – Бургас.

За нас скандалите между съветниците на НФСБ, СЕК и Председателя на Общинския съвет на Община Бургас са част от проблемите на една управляваща коалиция, която ръководи страната и често взема общи решения на местно ниво.

Като единствена реална опозиционна сила в местния парламент, за нас е по-важно до колко този орган и общинската администрация решават проблемите на гражданите.

Ние не приемаме превръщането на Общинския съвет от орган на местно самоуправление в придадък на кмета и общинската администрация, в орган, където не се допуска друго мнение, освен управляващото, а междувременно извън дневния ред остават множеството проблеми на бургаските граждани  (липса на реални инвестиции в общината, високи местни данъци и такси, ниска перспектива за професионална реализация, намаляващи доходи и др.).

В заключение, групата общински съветници  на БСП ще продължава да бъде активна опозиция в местния парламент и ще защитава интересите на бургаските граждани.