Младежкото обединение в БСП - Бургас продължава дарителска акция от кампанията „Солидарно четене“

Младите социалисти предоставиха близо 500 книги на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985“ в к-с Меден Рудник

За втора поредна година Младежкото обединение в БСП - Бургас, с подкрепата на Делегация на българскитесоциалисти в Европейския парламент, осъществиха дарителска акция от кампанията си „Солидарно четене“. С помощта на доц. Маруся Любчева младите социалисти предоставиха близо 500 книги на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985“ в к-с Меден Рудник. И в тазгодишната кампания се включиха, както няколко местни издателства, евродепутатът Георги Пирински, така и широк кръг от бургаската общественост, предоставяйки частица от себе си и дарявайки книги от личната си библиотека. „С този акт отдаваме почит на книгите и авторите им, насърчавайки всички и по-специално младите хора, да открият удоволствието от четенето и да зачетат приноса на тези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството“, сподели Христо Панайотов от Европейски информационен офис „Солидарност“ - Бургас.

"Ние смятаме, че днес читалищата продължават да играят своята съществена роля в обществото с многообразието от културно-просветни дейности, а също и благодарение на обстоятелството, че все още успяват да поддържат и развиват най-голямата мрежа от общодостъпни библиотеки в страната. За нас е важно да спомогнем за тяхното по-добро бъдеще развитие", коментираха социалистите. Те обясниха, че тази кампания има за цел да покаже, че солидарността, активните действия за справяне с несправедливостта в проблемните области на различните обществени сектори не е еднократно действие, което е продиктувано от конкретен повод. "Това е всекидневен ангажимент, който ние осъзнаваме и с подкрепата на всички желаем да изпълняваме като отговорни за бъдещето си граждани", допълват те.

БСП с активното участие на МО на БСП провежда национална кампания, чиято цел е да подпомогне читалищата в цялата страна чрез:  

•Даряване на художествена, специализирана и друга литература;  
•Популяризиране на читалищната дейност чрез различни акции и местни кампании;
•Спомагане за възобновяването на интереса на хората към дейността на читалищата;
•Подпомагане на читалищата в малките общини, в които средствата за тяхната пълноценна дейност са недостатъчни.