Атанас Зафиров: Частта на оградата по българо-турската граница в Бургаска област се строи най-бавно

Това управление е вредно за страната ни

„Защо строителството на оградата по българо-турската граница в Бургаска област се строи най-бавно”? Този въпрос към областния управител Вълчо Чолаков отправи народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Зафиров. Той коментира, че е прекалено тривиално да се търси оправдание в липсата на средства. Според изчисленията, които Зафиров е направил, построената до момента ограда е четири пъти по-скъпа и изграждана три пъти по-бавно от съоръжението, което беше вдигнато по времето на кабинета „Орешарски”. Депутатът от левицата заяви, че при това положение българските гранични служители работят в ненормални условия и усилията им да опазят границата се провалят от политиците от мнозинството.
Депутатът от левицата Петър Кънев коментира поставен от него въпрос относно ремонта на пътя Царево – Малко Търново и цитира писмо на председателя на НС Цецка Цачева относно питането: „През миналата година по най-критичните отсечки на път ІІ-99 в участъка от Царево до Малко Търново са извършени ремонтно-възстановителни работи, включващи изкърпване на асфалтовата настилка на участъци с обща дължина 11,5 км. С оглед значението на пътя за региона и съобразно наличните финансови средства, през настоящата година Агенция „Пътна инфраструктура“ ще продължи да поддържа пътя по програмата за текущ ремонт, като същевременно ще се търсят възможности за осигуряване на средства за извършване на превантивни ремонтни дейности“. Кънев определи отговора като чиновнически и допълни, че го е получил на третото си поред питане до регионалния министър Лиляна Павлова кога ще оправи спомената отсечка. 
Кънев посочи, че в интерес на истината някои участъци от дългия 57 км. път, които по-рано са били изпълнени с дупки, сега са поизкърпени. 
„На този етап, нито една от управляващите партии няма интерес при провеждане на предсрочни избори. И точно тези малки партийни формации, които са най-пискливи и просещи предсрочни избори, ще бъдат най-ощетени и вероятно втори път няма да влязат в управлението”. Това коментираха на ежемесечната си конференция депутатите от бургаска област Петър Кънев и Атанас Зафиров от БСП.
„Факт е, че това управление е вредно за страната ни, но ние от БСП, сами, като единствената реална действаща опозиция сме безсилни и няма как да го бутнем, ако нямаме по-широка подкрепа от другите партийни формации, изявяващи се като уж опозиция“, каза Атанас Зафиров. „Бутафорното пискане обаче на някой от партиите, в частност тази на Радан Кънев, само демонстрират опозиция, но доста нереално, след като в същото време участват в управленската коалиция“, каза още той.