Кандидатите за общински съветници в Бургас: По-ниски глоби за някои административни нарушения

Окт 09, 2015 БУРГАС Новини Избори 1 1919

Tрябва да бъдат променени контролните режими, които налагат несъразмерно бреме върху дейността на малкия и среден бизнес

“Необходимо е да бъде намален размерът на глобите за маловажни административни нарушения”. Това заяви водачът на листата за общински съветници на БСП в община Бургас Николай Тишев. Той и четвъртият в листата на партията Живко Господинов се срещнаха с жители на бургаските комплекси "Лазур" и "Братя Миладинови".  Те обсъдиха още необходимостта от облекчаване и контрол на достъпа на граждани до административни услуги в община Бургас, както и законодателните промени за предпазване на гражданите от налагане на необосновано високи местни данъци и такси. Кандидатите от БСП споделиха пред гражданите, че ще настояват за изменение на законодателството и въвеждане на административни райони в община Бургас.

Според Тишев трябва да бъдат променени контролните режими, които налагат несъразмерно бреме върху дейността на малкия и среден бизнес в Бургас. Социалистите се обявиха, че в следващия местен парламент ще работят за активно участие на общинската администрация за привличане на инвестиции и увеличаване заетостта в общината.