Петър Кънев от Бургас: Благодарение на БСП за пръв път в бюджета има 20 млрд. за социални разходи

12.02.2022 г.

Среща с членове и симпатизанти проведе БСП в Бургас. Тя е една от многото, които левицата организира в цялата страна по решение на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията. На срещата бяха зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров и народният представител инж. Петър Кънев. 

Те запознаха присъстващите с конкретните въпроси, които решава БСП като участник в управлението на страната и представиха параметрите на бюджета за 2022 г.

Във форума се включиха областният председател на БСП-Бургас и членът на Изпълнителното бюро на БСП Стойко Танков, общинският председател на социалистите в морския град Живко Господинов, общински съветници, активисти на партията.

„Целта е да се запознаем с проблемите, които вълнуват всеки един от вас. Диалогът, напоследък, по ред причини беше затруднен, съществуваше един вакуум“, заяви Стойко Танков.

„Сега БСП има възможност да провежда социалната политика на правителството и да защити социалната държава. Първите стъпки бяха именно в това направление. Започна битката с монополите. По наша инициатива беше въведен и мораториумът за ограничаване на цените на енергоносителите. БСП е и партията, която настоява за по-големи компенсации за бизнеса във връзка с увеличените цени на енергията“, каза още той.

“За пръв път ние имаме 20 млрд. лева за социални разходи. За пръв път имаме двойно увеличение на инвестициите. Този бюджет е пълно копие, като макрорамка, на направения от Европейската комисия“, подчерта в своя коментар за бюджета на страната инж. Петър Кънев.

Народният представител отново открои най-важните за страната ни приоритети и проблемите, на които трябва да бъде търсено решение.

Атанас Зафиров разясни подробно какви са задачите, които стоят пред БСП сега и в бъдеще. По думите му най-важните от тях са свързани с успешната реализация на политиките на социалистите, успешното участие в управлението и в дългосрочен план - подготовката и участието на БСП в предстоящите местни избори.

Присъстващите имаха възможност да зададат въпроси по актуални теми и в конструктивен разговор да направят своя коментар по отношение на представената информация.