Изнесена приемна проведе в Твърдица Живко Господинов

29.01.2022 г.

Общинският съветник Живко Господинов, председател на БСП – Бургас и заместник председател на Общински съвет - Бургас, проведе днес изнесена приемна в бургаското село Твърдица. Такива приемни в населеното място той организира вече традиционно на всеки три месеца. И този път присъстваха много граждани, които изразиха желание да бъдат разисквани важни за тях теми. Участие в разговорите с хората взе и Кирилка Николова, която ще бъде един от кандидатите за кмет на Твърдица.

„Вярвам, че с постоянство и упорита работа могат да се разрешат проблемите на село Твърдица”, беше категорична по време на разговорите Кирилка Николова. Живко Господинов сподели, че проблемите в населените места не са приоритет за сегашното ръководство в Община Бургас. Той подчерта, че през годините те са се натрупали и нито един от тях не е ефективно разрешен повече от петнадесет години. Като особено важен въпрос той открои състоянието на уличната мрежа.

„Сегашното административно ръководство на Община Бургас управлява повече от дванадесет години. Ако всяка година тук се правеше по една улица, днес трябваше да има поне дванадесет ремонтирани улици и тротоари без дупки по тях“, коментира общинският съветник.

Проектиране и изграждане на видеонаблюдение в реално време на територията на населените места с цел намаляване на кражбите и хулиганските прояви е друга задача, за която ще се работи, заяви още Живко Господинов. Питане, свързано с този въпрос той е внесъл още през 2020г. Липсата на банкомат и аптека са също част от въпросите, които гражданите разискваха. Пожеланието, което присъстващите отправиха към Кирилка Николова и към Живко Господинов беше, при следващата им среща да се поздравят с поне един разрешен проблем на Твърдица. Господинов и Николова поеха ангажимент да работят съвместно по разискваните теми, независимо от резултатите на предстоящите избори за кмет на селото.