33 бели гълъба полетяха в небето над Бургас при закриване на кампанията на „БСП за България“

12.11.2021 г.

Водачът на листата на „БСП за България“ инж. Петър Кънев, кандидатите за народни представители от листата на коалицията за 2-ри МИР- Бургас, членове и симпатизанти на БСП от морския град и от областта, закриха своята предизборна кампания със символичен жест. Те пуснаха заедно тридесет и три бели гълъба в небето над Бургас. 33 е и номерът на бюлетината на социалистите на предстоящите избори.

„Нашето послание е знаково и символично и има две идеи. Първата е - гласувайте с бюлетина номер 33, а втората е, че БСП, която се държи изключително колегиално и балансирано, е готова да подаде ръка към всички онези, които могат да помогнат за съставяне на правителство. За да се успокои най-накрая обстановката и да спре боричкането поне за известно време, защото ни очакват тежки зимни месеци“ , каза водачът на листата инж. Петър Кънев.

Станимир Баев, който е втори листата, заяви от своя страна, че очакванията му за изборите са положителни и прогнозата му е за един добър резултат за БСП.

„Надявам се, че следващия Парламент ще внесе едно спокойствие в обществото, така че да излезем от кризата, пред която сме изправени“, беше категоричен той.

„Продължаваме борбата си. Считам, че екипът на БСП ще направи консултации, така че здравната и икономическата кризи да бъдат спрени чрез създаване на стабилно правителство“, заяви от своя страна Йордан Петков, който заема четвърта позиция в листата на социалистите.

Христина Славова, пета в листата, отправи призив към младите хора да излязат да гласуват и да подкрепят БСП. Тя припомни отново, че всеки един глас е от значение за крайния резултат.