Инж. Петър Кънев в Руен: БСП със сигурност ще участва в съставянето на следващото правителство

07.11.2021 г.

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ за 2- ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев и кандидатите за народни представители Станимир Баев, Тодор Байчев и Ибрахим Мустафа проведоха среща с жители на Община Руен.

Те разговаряха с местните хора, които коментираха с тях политическата обстановка в страната и изразиха надежда, че веднага след избитите ще бъде сформирано стабилно правителство.

„БСП със сигурност ще участва в съставянето на следващото правителство“, изрази отново увереност водачът на листата на коалицията за 2- ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев.

„Хората трябва да излязат да гласуват. Това е много важно“, каза още пред присъстващите той.

„Трябва да направим така, че да разширим влиянието си и резултатът от изборите да бъде такъв, че в бъдещия парламент на има повече представители от Бургаски регион“, заяви Станимир Баев, втори в листата на „БСП за България“. Той увери дошлите на срещата, че ангажиментите, които са поети по време на предизборната кампания, щe бъдат изпълнени.

„Християни и мюсюлмани живеем заедно в разбирателство и това трябва да продължава да е така. Нужно е да върви заедно напред, за да просперира страната ни. Да направим така, че тези наши близки, които сега живеят и работят в чужбина, да се завърнат“, коментира Тодор Байчев.

„На хората наистина им омръзна – през няколко месеца да има избори. Това не е нормално. В комбинация със ситуацията с КОВИД 19 става много трудно да се провежда кампания. Преминаваме от криза в криза и на това е нужно да се сложи край“, каза представителят на листата от община Руен Ибрахим Мустафа. Той благодари за оказаното му доверие да бъде сред кандидатите за народни представители на коалицията.

Присъстващите имаха възможност да изпробват как се гласува машинно с таблет и да се уверят, че това не сложно.

Кандидатите за депутати бяха придружени от областния председател на БСП в Бургас Стойко Танков и от общинския лидер на социалистите в морския град Живко Господинов. В срещата се включи и представителят на коалиционния партньор АБВ Мехмед Мустафа Мехмед.

Кандидатите за народни представители посетиха църквата „Св. Вмчк. Георги Победоносец в Руен.