Общински съветник от БСП с питане за опасна пътна отсечка

21.09.2021г.

Питане относно опасна пътна отсечка в бургаския комплекс Меден рудник отправи към кмета на община Бургас общинският съветник от БСП Васил Иванов.  

„През последните години се забелязва значително нарастване на  населението на жк. Меден рудник, което от своя страна води до по-голяма натовареност на пътните участъци към и в комплекса. Искам да обърна по-специално внимание на  бул. „Захари Стоянов“ в жк. Меден рудник – участъкът в частта си от първия светофар до втория такъв в посока към комплекса е много натоварен, с тесни пътни ленти и често се кара с несъобразена скорост “, се казва в питането.

„Ставал съм лично свидетел на инциденти с фатален край, мои познати са загубили живота си на тази пътна отсечка, както и в последните дни младо момиче почина в следствие на катастрофа на същия път. Въпреки че има мантинели пред стълбовете на тролея, те не успяват да предотвратят сблъсъка в стълба и това се оказва фатално“, подчертава Васил Иванов.

Общинският съветник иска да му бъде отговорено, какви мерки и действия ще предприеме община Бургас, за да се предотвратят бъдещи инциденти на въпросното място.