Кандидати за народни представители от „БСП за България“ разговаряха с жители на селата Твърдица, Димчево, Маринка и бургаския комплекс „Меден рудник“

Мар 16, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 593

16.03.2021 г.

Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ Таня Иванова и Паруш Парушев посетиха днес селата Твърдица, Димчево и Маринка, както и бургаския комплекс „Меден рудник“, където към тях се присъедини и Тодор Байчев.

В с. Твърдица срещата се състоя на площада пред пенсионерския клуб. Присъстващите поставиха пред кандидат-депутатите множество въпроси. Един от тях беше за провала на управляващите с ваксинацията в България. Поставен бе и въпросът с липсата на работа за младите хора. Таня Иванова и Паруш Парушев запознаха хората с платформата на „БСП за България“, която е в резултат на много работа и експертни заключения. В нея е заложено ускоряване на икономическия растеж, увеличаване на доходите, потреблението, инвестициите и износа, намаляване на неравенствата.

В с. Димчево срещите с местните се проведоха на открито, като акцентът беше за последиците от неотдавнашното наводнение в селото и мерките за възстановяване на последиците от него. В с. Маринка въпросите бяха свързани с подобряването на инфраструктурата.

Срещите в комплекс „Меден рудник“ също протекоха на открито. Акцентът тук падна върху изграждането на видео наблюдение на повече места и превенция на престъпността. Гражданите изразиха загрижеността си за посегателството върху новопостроените общински междублокови пространства и увреждането на съоръженията по парковете  и детските площадки. Освен изграждане на нови съоръжения, трябва да се помисли и за тяхното опазване и стопанисване, споделиха хората.

На срещите присъстваха председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и общинският съветник Христо Панайотов.