Инж. Петър Кънев посети БМФ Порт Бургас

Мар 16, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 551

16.03.2021 г.

Работно посещение проведе в БМФ Порт Бургас председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм към 44 – тото Народно събрание и водач на листата на Коалиция „БСП за България“ за 2- ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев. Срещата се състоя по покана на ръководството на дружеството. Инж. Кънев беше запознат с програмата за развитие на пристанището и с изпълнението на договора за концесията, подписан преди седем години между правителството и концесионера. 

"Разисквани бяха редица въпроси, които ще се разглеждат в бъдещата законодателна дейност. Препоръчах на ръководството на пристанищния оператор да подава повече информация за работата на порта като ръст и като изпълнение на концесионните договори", съобщи след посещението си инж. Петър Кънев. 

"Знаете, че концесията беше направена във връзка с подписан договор за кредитиране на строителството на ново пристанище за обслужване потребностите на Кремиковци. Оказа се, че инвестицията е безсмислена и някой трябва да поеме изплащането на кредита от японската държава", припомни инж. Кънев.

"Сериозни усилия са положени от страна на ръководството. Това е колектив с над хиляда служители. Пожелах им бъдещи успех в работата и разширение на гамата от услуги, които ще предоставят", каза в заключение водачът на листата на социалистите в Бургас. 

След официалната среща, в работен порядък бяха разгледани различните видове дейности в пристанището.