Инж. Петър Кънев проведе работна среща в „ЛУКОЙЛ Нефтохим“

Мар 12, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 708

12.03.2021 г.

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ за 2-ри МИР – Бургас и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм към 44-тото Народно събрание инж. Петър Кънев проведе работна среща с председателя на управителния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД Ильшат Шарафутдинов. Срещата се състоя по покана на ръководството на компанията, тъй като инж. Петър Кънев е член на Обществения съвет на дружеството. Отчетени бяха данни за приключването на изминалата година и бяха обсъдени резултатите от работата.

„2020 - та бе една от най-тежките години за този огромен конгломерат на химическата индустрия“, коментира след края на срещата инж. Кънев.

„Добрата новина е, че в работна проектна фаза вече е реализирането на голяма нова инвестиция в рамките на около 600 милиона долара. Проектът е свързан с производство на полиетилен и полипропилен, тъй като рафинерията разширява конгломерата от своите продукти. Обсъдени бяха и планове за бъдещото сътрудничество за разкриване на нови работни места в Бургаска област“, каза още водачът на листата на социалистите в Бургас .