Предложението на БСП за по-ниски такси в бургаските детски градини вече е факт

09.11.2020 г.

Предложението на БСП за намаляване на таксите в бургаските детски градини и ясли вече е факт.  От 1-ви октомври всички ползватели на тези услуги плащат с 30% по-ниски такси. „Родителите също така вече не заплащат за времето, в което децата не са били в съответните детски заведения, при условие че отсъствието им е извинено по надлежния ред /болничен лист/. Този намален разход в семейния бюджет може да бъде разглеждан и като антикризисна мярка в момент на пандемия от КОВИД-19. Намалените такси ще оставят между 300 – 600 лева /в зависимост от децата/ годишно в семейния бюджет“ – сподели общинският съветник от БСП Христо Панайотов, който е вносител на докладната.

Припомняме, че с решение на Общински съвет - Бургас от 27 февруари тази година беше направена промяна в тарифата за местни данъци и такси, с което от 1-ви  октомври се регламентира спада с 30% в таксите. Намалението на таксата в детските ясли и градини бе част и от предизборната платформа на БСП-Бургас в Местни избори 2019. „Независимо че сме в опозиция, продължаваме да работим по заложените предизборни приоритети“ – заяви от своя страна председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов.

Първите намалени такси се заплащат до 10-ти ноември 2020 г. на каса в детските заведения или онлайн, чрез електронната система за плащане на такси за детските градини и ясли.