Общинските съветници одобриха докладната на БСП за поставянето на светофарна уредба на натоварено кръстовище

27.02.2020 г.

Докладната записка на председателя на групата съветници на БСП Живко Господинов относно поставянето на светофарна уредба в комплекс „Изгрев“ бе одобрена на днешната сесия на Общински съвет-Бургас. Става въпрос за кръстовището на ул. „Петко Задгорски“ и ул. „Георги Калоянчев“, което е едно от най–натоварените в комплекса.

Въпросът бе поставен от жители на ж.к. „Изгрев“ по време на срещи с Господинов. „Считам, че искането на гражданите е напълно оправдано, поради множеството конфликтни зони на кръстовището, които водят до очаквано увеличение на ПТП, свързани с отнемане на предимство между автомобили, извършващи ляв завой и тези, движещи се насреща, както и произшествия между МПС и пресичащи велосипедисти или пешеходци. Да не забравяме и конфликтните зони между превозните средства на обществения транспорт за превоз на пътници и останалите участници в движението, които могат да бъдат предотвратени с поставянето на пътен светофар“, подчерта той.

Господинов заяви още, че натовареността на кръстовището и сега отговаря за поставяне на светофар, а само след няколко месеца, след като бъде открита и зала „Арена Бургас“, автомобилният трафик от посетителите отново ще се насочи към същото това кръстовище.