БСП – Бургас отбеляза Деня на Независимостта на България

22.09.2019г.

БСП – Бургас се включи в тържествените ритуали по случай честването на 111 години от Независимостта на България. Социалистите присъстваха на издигането на националния флаг, след което положиха венци и цветя на паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк пред Военния клуб в Бургас.

За да отдадат почит към загиналите за защита на българската независимост, на събитието бяха кандидатът на БСП за кмет на община Бургас и народен представител от „БСП за България“ Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, общинският съветник Чанко Мирчев, председателят на Младежкото обединение (МО) в БСП – Бургас Васил Иванов и областният председател на МО Георги Спасов.

„22-ри септември е паметна дата в българската история, която ни изпълва с много гордост и самочувствие. Прекланяме се пред паметта, заслугите и приносите на нашите предци! Нека винаги черпим вдъхновение от историческото им дело в изграждането и укрепването на българската държава“, каза Николай Тишев.

„Днешният 22-ри септември е една от най-светлите дати в българската история. Нека бъдем достойни последователи на нашите предци, с умението сами да творим историята си, редом до независимите европейски държави. Честит празник!“, заяви Живко Господинов.