Кирил Добрев: Корупцията е най-големият бич в момента и БСП ще поведе битката срещу нея

Няма как да преборим бедността, без да преборим корупцията и ние трябва да поведем тази битка

„Най-големият бич в обществото в момента е корупцията“. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев при посещението си в Карнобат. „Няма как да преборим бедността, без да преборим корупцията и ние трябва да поведем тази битка“, коментира още Добрев.

Според него е много по-добре, че БСП внасят вота на недоверие сами. „По-добре сами, отколкото зле придружени“, каза още той. Според него, колкото повече управляват ГЕРБ, толкова по-малко държава остава, защото управляващите я сливат с партията си. „Правят това веднъж чрез назначенията си от чистачката до директора и чрез раздаване на обществени поръчки на приближени техни бизнесмени. В момента единственото, което искат да направят, е темата корупция да бъде заглушена“, допълни още Кирил Добрев.

При посещението си в Карнобат Добрев бе придружен от Атанас Зафиров - член на ИБ на БСП, народните представители от област Бургас инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев, както и от председателя на ОблС Стойко Танков и общинския председател на БСП Бургас Живко Господинов. 

Домакин на срещата беше ОбС на БСП Карнобат и младият му председател Аспарух Иванов. Присъстващите имаха възможност да зададат своите въпроси към Кирил Добрев, а в края на срещата той връчи и членските карти на новопостъпилите в редиците на БСП младежи.

До края на деня заместник-председателят на НС на БСП ще посети Айтос и Бургас, а утре Кирил Добрев ще разговаря с хората в Созопол и Несебър.