Евродепутатът Момчил Неков реализира среща с партийния актив на БСП – Бургас

Има все по-голяма нужда на европейско ниво от социални теми

Евродепутатът Момчил Неков проведе среща с част от членовете на Областния съвет на БСП – Бургас. На нея участие взеха народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, председателят на ОбС на БСП – Карнобат Аспарух Иванов и Христо Панайотов - сътрудник на офиса в Бургас на делегацията на българските социалисти в ЕП.

По време на мероприятието Момчил Неков посочи, че има все по-голяма нужда на европейско ниво от социални теми. „Тук говорим за европейски социален стълб, за мястото на човека в обстановката, за това къде седят корпорациите, търговските споразумения и малките и средни производители в България и в света”, обясни Неков. По думите му корпорациите завземат все повече от доходите на малките и средни предприятия, все повече малки производители фалират. Според евродепутата трябва да се покаже, че човекът трябва да е в центъра на политиките.

Други въпроси, които се обсъдиха на срещата, бяха за европроектите, селскостопанската политика и икономиката в страната.