БСП – Бургас отбеляза 132 години от Съединението на България

6.09.2017 г.

Общинският съвет на БСП – Бургас отбеляза 132 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Социалистите се включиха в тържествения ритуал, който се състоя на паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк пред Военния клуб в Бургас. На събитието присъстваха народните представители от „БСП за България” Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов, общинският председател на БСП - Бургас Живко Господинов, областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков, областният председател на ОЖС на БСП – Бургас Тинка Желязкова и общинските съветници от БСП в местния парламент Чанко Мирчев, Бенчо Бенчев и Кирил Петков.

„С гордост отбелязваме днешния празник. Това е една от най-значимите дати в българската история. Трябва да помним делото на всички онези родолюбци, които поеха риска да обединят родината. Нека духът на Съединението ни обедини и днес. Честит празник!” – заяви Николай Тишев.

„6-ти септември е славна дата. България притежава паметна история, която всички ние трябва да знаем, помним и съхраним. Съединението прави силата, само обединени, сплотени и единни можем да градим по-добрия живот за всички български граждани” – каза Живко Господинов.

Социалистите положиха венци и цветя пред паметника в знак на признателност към падналите в Сръбско-българската война от 1885 година.