Социалисти от Бургаска област преклониха глава на Петрова нива пред героите, загинали в Илинденско-Преображенското въстание

20.08.2017 г.

Множество членове и симпатизанти на БСП от Бургаска област преклониха глава на Петрова нива пред героите, загинали в Илинденско-Преображенското въстание. В събота вечер святата местност, където през 1903 година се провежда Конгресът на Одринския революционен окръг, стана средище на родолюбци от цялата страна, показали, че българщината все още е жива. 114-та годишнина от избухването на въстанието бе отбелязана с атрактивна възстановка на събитията от паметната дата.

Официален гост на Националния възпоменателен събор на Петрова нива бе президентът Румен Радев. Гости бяха още народните представители от „БСП за България” Петър Кънев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов,  председателят на областната структура на БСП - Бургас Стойко Танков, председателят на общинската структура на БСП - Бургас Живко Господинов, общинският председател на БСП – Малко Търново Дора Петкова, областният председател на ОЖС на БСП – Бургас Тинка Желязкова, Деян Дечев (отговорник за област Бургас към НС на БСП) и много социалисти от Малко Търново и други населени места от Бургаска област. Те присъстваха на панихидата, която отслужи Сливенският митрополит Йоаникий в местния храм Св. Петка.

В знак на почит бяха поднесени венци от името на Националния съвет на БСП, народните представители от „БСП за България” и областната и общински структури на БСП в Бургаско. Мероприятието завърши със заря.