Петър Кънев: Реалният бизнес и производството вървят все по-тежко

Мар 11, 2017 БУРГАС Новини БСП 0 961

Червената шатра на „БСП за България“ посреща жителите на Бургас в центъра на града

„Реалният бизнес и производството вървят все по-тежко. Като председател на икономическата комисията в миналия парламент коментирахме нещата, които трябва да се направят. Това, което съм поел като ангажимент и го поставям за четвърти път пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, е пътят Царево-Малко Търново. Четирилентовият път ще стане с ГЕРБ или без ГЕРБ”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Бургас Петър Кънев по време на откриването на предизборната  шатра на левицата в центъра на Бургас. На откриването на шатрата присъстваха водачът на листата Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Паруш Парушев и Стоян Желязков.

Петък Кънев определи кампанията като активна. Той заяви, че всички срещи в Бургаска област преминават при доста силен интерес. Всеки ден той осъществява по няколко с представители на различните браншове. Кънев посочи и конкретните си ангажименти.

На 26 март ще имаме положителен резултат, което означава победа

„Програмата ни е много добре структурирана и много добре се приема. На 26 март ще имаме положителен резултат, което означава победа. Основното послание на нашата кампания е „Поискай промяната“. Над 90 % от българските граждани са „ЗА“ промяна. Мисля, че е правилно избрано посланието ни. Възприема се много добре. Оттам нататък всички предложения, които имаме и в икономиката, и в здравеопазването, в образованието също се възприемат много добре, защото имаме конкретни мерки, които ще дадат положителен резултат“,  коментира вторият в листата Николай Тишев.

Петър Кънев и Николай Тишев посочиха приоритетите на „БСП за България” пред жители на Приморско

Инж. Кънев бе категоричен, че трябва да се окаже помощ основно на българските фирми и предприятия

Водачът на листата на „БСП за България” от 2-ри МИР инж. Петър Кънев, заедно с втория в нея – Николай Тишев, представиха едни от основните приоритети на коалицията пред жители на Приморско. Тук те посочиха, че непременно трябва да се залага на индустрията и на нови инвестиции в производството, тъй като не може цялото Южно Черноморие да разчита единствено на туризма, който е силен само около три-четири месеца в годината. Петър Кънев бе категоричен, че трябва да се окаже помощ основно на българските фирми и предприятия. Той коментира и това, че не може да се управлява със страх, както ГЕРБ правеше през последните години.

„ГЕРБ не могат да разберат, че със страх не може да се управлява. Те успяха за няколко години да станат като раково образование. Където минат трева не никне. Хора, които досега са гласували за тях, вече не искат да го правят” – заяви инж. Кънев и допълни, че трябва да се създадат нормални условия за нормален малък бизнес. Ще ни трябва време.През последните години средната класа почти изчезна. Все по-голяма концентрация има на власт и пари във все по-малък брой хора, и все по-голямо обедняване”, каза още Кънев.

Николай Тишев коментира от своя страна, че страхът на хората лека-полека си отива и се вижда, че искат промяна. „На президентските избори, между първи и втори тур, от ГЕРБ сипеха заплахи, че ще спрат започнати инфраструктурни проекти на територията на Бургаска област и че ще има уволнения. Е, не се получи. ГЕРБ са тръгнали надолу и няма връщане назад. Виждам, че има оживление в хората, виждам, че страхът изчезва. На 26 март ние ще излезем с едни гърди напред. От нас зависи да има промяна”, заяви Тишев.

На срещата в Приморско социалистите също обявиха, че „БСП за България” залага на българското и на българщината, за да може младите хора да остават в страната ни и тук да развиват своя бизнес.