Със смели стъпки към промяната „БСП за България” откри кампанията си в Айтос

Мар 06, 2017 БУРГАС Новини БСП 0 1645

Петър Кънев: Всички ние имаме нужда от тази промяна. Няколко години чакахме, моментът настъпи

Коалиция „БСП за България” откри предизборната си кампания в Айтос. Специални гости на събитието  бяха кандидатите за народни представители от 2-ри МИР Бургас инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Диана Гурева, Милена Куртова-Радева, Яни Янулов, Димитър Гочев, Дафинка Главанска, Андрей Андреев и Стоян Желязков. По традиция те бяха посрещнати с хляб и сол. На всеки бе раздадена по една червена роза, а също така бяха закичени и с мартеници за здраве и дълголетие- с пожелание да служат на България, за да я има страната за нас и децата ни. За гостите бе подготвена и много хубава фолклорна програма.

Официалната част започна с химна на Република България, а малко след това се появиха кукери, за да изгонят злите сили и всички да почувстват свежа струя добра енергия.

„Приветствам добрата идея да започнем с кукерите, които да изгонят страха от нас, да изгонят страха от управляващите, както и страха от бедността и завистта. Всички ние имаме нужда от тази промяна. Няколко години чакахме, моментът настъпи, промяната тръгна. България има нужда от промяна. България има нужда от нови управляващи в изпълнителната власт, защото десет години след влизането в Европейския съюз, продължаваме да бъдем най-бедната страна в Европа, с най-ниски доходи, с най-голям процент мигранти на глава от населението и най-лошо здравеопазване. Време е нещо друго да се случи” – каза водачът на листата инж. Петър Кънев и заяви: „Да си българин не е участ, да си българин е чест. Победа!”.

Социалистите бяха категорични, че БСП е символ на промяната, а ГЕРБ са символ на статуквото, което ще оставим зад гърба си.

„От ГЕРБ заявиха, че тяхната нова програма е продължение на старата, т.е. те искат да продължат това, което над 2 млн. българи с гласовете си на президентските избори отхвърлиха. Те казват, че трябва да запазим стабилността от времето на управлението на кабинета Борисов 2. Само че за тях това значи стабилни доходи от кражби и корупция. За нас това означава стабилност на мизерията в България, стабилност на ниските доходи и стабилност на битовата престъпност. Този път няма да им се получи” – коментира Николай Тишев.

В своята програма „БСП за България” залага на много добри решения във всички възможни сектори.

„Отново сме на прага на избори, избори, които ни дават уникалната възможност да променим живота си и съдбата си към по-добро с един правилен и успешен избор. Аз искам всички ние да живеем в едно по-спокойно общество. Аз искам  нашите родители да изживяват достойно старините си. За да се случи всичко това обаче, трябва всички ние да поискаме промяна” – каза от своя страна третият в листата Тодор Байчев.

След официалното представяне на кандидатите за народни представители, на събитието една млада дама – Петя Русинова, получи своя партиен билет, който ѝ бе връчен лично от областния лидер и втори в листата на „БСП за България” в Бургас Николай Тишев. Петя скоро е навършила 18 години и веднага е подала заявление за членство в БСП.