Кандидати за народни представители от „БСП за България“ в Бургас почетоха Освобождението на страната ни

Те поднесоха венци и цветя пред паметника на руските освободители

Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ в Бургас, начело с водача на листата инж. Петър Кънев и втория в нея Николай Тишев, почетоха 139 години от Освобождението на страната ни. Сред присъстващите бяха също Павел Маринов, Стоян Желязков и Паруш Парушев. Социалистите поднесоха венци и цветя пред паметника на руските освободители в памет на загиналите герои за освобождението на България. Преди това те присъстваха и на официалната церемония по издигането на националния флаг на Република България, която се състоя на площад „Атанас Сиреков“ в Бургас.

„Трети март е един от най-красивите български празници. Денят, в който България отново стана държава и се върна на картата на Европа. Това е денят, в който ние отново се почувствахме българи, както и че можем да бъдем фактор на Балканите и в Европа. На този ден трябва да се гордеем с нашето присъствие в историята ни и да си пожелаем преди всичко здраве и оптимизъм, повече усмивки, повече вяра в нашите собствени усилия. Велик народ сме и трябва да го отстояваме“, заяви инж. Петър Кънев.

„Трети март е най-светлият български празник. На този ден ние се прекланяме пред всички бойци, паднали за свободата на България. Свободата трябва да бъде ценена и отстоявана. Искам да пожелая на всички наши сънародници да са здрави и щастливи, да бъдат винаги горди от това, че живеят в тази прекрасна страна. Всички ние трябва да пазим българските ценности и да се борим за благополучието на родината“, сподели Николай Тишев.