БСП Бургас празнува Първи май с митинг – шествие

Повече от всякога имаме нужда да си припомним правата на трудещите се и нуждата да получават достойни възнаграждения, заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов

БСП - Бургас отбеляза Международния ден на труда - Първи май с шествие и митинг-концерт. Социалистите в морския град  и техните привърженици се събраха в  10:30 часа на Първи май, до Стоматологията на улица "Александровска". Оттам шествието  тръгна и  премина през цялата пешеходна улица до площад "Атанас Сиреков" пред сградата на община Бургас.

В митинга участва зам.-председателят на партията Янаки Стоилов и областният и общински председател на БСП – Бургас Николай Тишев.

"Милиони хора по целия свят днес отбелязват Първи май. Повече от всякога имаме нужда да си припомним правата на трудещите се и нуждата да получават достойни възнаграждения. България е най-бедната страна в ЕС, като у нас близо половината население е застрашено от бедност. Взимаме 4 пъти по-ниски заплати от средните в Европа, именно това е причината да поискаме спешното увеличаване на възнаграждението у нас", заяви Янаки Стоилов пред присъстващите. Той допълни, че левицата отново трябва да бъде припозната от българите като партия на труда и мира. Според него в Бургас са едни от знаковите примери за унищожаването на големи предприятия у нас, сред които той посочи затварянето на корабостроителницата и мина „Черно море".