Бургаските социалисти са против поредното разширение на Синята зона

Евгений Мосинов: Eдна от най-дискутираните теми сред бургазлии е Синята зона

Бургаските общински съветници от БСП са против поредното разширение на Синята зона в града. Очаква се утре съветниците да отменят платеното паркиране извън „Демокрация“ и „Сан Стефано“. 

Според Евгений Мосинов една от най-дискутираните теми сред бургазлии е Синята зона. „От 2009 г. насам има четири разширения на платеното паркиране и бе постигнат консенсус Синята зона повече да не се увеличава. Тя започна да навлиза в комплексите „Възраждане“ и „Братя Миладинови“, обясни Мосинов. По думите му вече се стигнало до там, че Синя зона имало върху трева. За пример той посочи улица „Странджа“ 20. Социалистът счита, че Наредбата трябва да се промени и Синя зона да има само след допитване на бургазлии. 

Колегата на Мосинов Николай Тишев обяви, че Синята зона трябва да контролира трафика в административната част на Бургас, а не да бъде интегрирана в жилищните квартали. „Какво се получава? Имаме два съседни комплекса, в единия от които е въведено платено паркиране. Там, където има Синя зона – има регулация, а в съседния квартал – хаос“, каза Тишев. Социалистите засегнаха темата и за връщане на платеното паркиране пред МБАЛ-Бургас. Утре общинските съветници от БСП ще отправят предложение относно ползването на платената зона пред здравното заведение. Те ще настояват паркиращият да не заплаща час или два от престоя си.